ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ.

«ПРАВИЛО ТАРІЛКИ»

Використовуйте рослинні олії (оливкову, рапсову, соняшникову) для приготування їжі та салатів. Уникайте вершкового масла й трансжирів
Пийте воду, чай або каву (без/або з невеликою кількістю цукру). Обмежте вживання молока (1-2 порції на день) і соку (1 невелика склянка на день). Уникайте солодких напоїв
Овочі
Чим більше овочів і чим вони різноманітніші, тим краще (крім картоплі в будь-якому вигляді)
Фрукти
Вживайте більше різноманітних на вигляд і колір фруктів
ЦІЛЬНОЗЕРНОВІ
Їжте різні цільнозернові продукти (наприклад, хліб, макарони, цільну пшеницю і неочищений рис). Обмежте очищені зерна (наприклад, білий рис і хліб)
КОРИСНІ БІЛКИ
Обирайте рибу, птицю, боби та горіхи. Обмежте вживання сиру і червоного м’яса, уникайте бекону, ковбаси та інших перероблених м’ясних продуктів
© Copyright 2021 | Проєкт Асоціації кардіологів України та ДУ ННЦ «Інститут кардіології імені М.Д. Стражеска» НАМН України за інформаційної підтримки Servier |All Rights Reserved
Ця сторінка є інформаційною, для призначення або корекції терапії зверніться, будь ласка, до лікаря.